Terug
21/9 Toeslagenouders langer in de wacht: waar blijft mijn geld?

21/9 Toeslagenouders langer in de wacht: waar blijft mijn geld?  

21 september 2022 - 14:33

Een slechte soap waar geen einde aan lijkt te komen, daar doet de toeslagenaffaire aan denken. Omdat gedupeerde ouders zo lang op een financiële vergoeding moesten wachten, stapten ze naar de rechter. Die oordeelde dat de overheid te lang wacht met een oplossing.

Omdat de Belastingdienst te weinig handjes heeft om alle dossiers op tijd tot een goed einde te brengen, heeft de overheid een keuze moeten maken: de gedupeerde ouders die naar de rechter zijn gestapt krijgen nu voorrang bij de afhandeling van hun dossier. Dit betekent dat de nachtmerrie nog jaren gaat duren voor ouders die niet naar de rechter zijn gegaan en op hun beurt hebben gewacht. Zij kunnen voorlopig fluiten naar hun eigen geld.

Wanneer is er voor alle toeslagenouders een definitieve oplossing gevonden?

In zijn jaarlijkse Troonrede gaf Koning Willem-Alexander deze week voor het derde achtereenvolgende jaar aan dat de overheid er alles aan doet om de toeslagenouders snel te compenseren. Maar ja, “helaas kost dat tijd”. Ook verantwoordelijk staatssecretaris van Toeslagen Aukje de Vries en de minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind zeggen er alles aan te doen om een oplossing voor de gedupeerde ouders te vinden. Of dat genoeg is, het lijkt er nog niet op.

Voorlopig moeten de ouders die niet naar de rechter zijn gegaan nog jaren wachten op hun geld. Wanneer écht alle gedupeerde ouders hun geld terug hebben van de overheid, daar kan niemand een antwoord op geven, zelfs de verantwoordelijken in Den Haag niet.

Vanavond om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2: De Hofbar!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Hofbar Nieuws
Hofbar Dossiers