22K arrestaties vanwege coup Erdostan
Buitenland

22K arrestaties vanwege coup Erdostan.

Het aantal aanhoudingen van mensen die volgens democraat Erdogan betrokken waren bij de mislukte staatsgreep, is opgelopen naar 16.000. Van nog eens 6.000 is niet duidelijk of ze officieel als verdachte worden aangemerkt. Nog eens bijna 8.000 mensen zijn nog niet opgepakt maar worden wel aangemerkt als mogelijk betrokken.

De Turkse minister van Justitie Bekir Bozdağ maakte dat vandaag bekend in een interview met staatspersbureau Anadolu. Hij zegt in dat interview ook nogmaals dat Turkije boos is op de Verenigde Staten omdat de VS Fehullah Gülen niet wil uitleveren.

"Als de VS Gülen niet uitleveren offeren ze hun banden met Turkije op voor een terrorist", zei Bozdağ. Volgens Ankara is Gülen het brein achter de couppoging. 

Erdogan is even buiten de deur

De hoogste baas van Turkije, Erdogan, gaat vandaag praten met de hoogste baas van Rusland, Poetin. Ze gaan proberen om hun banden te herstellen. Erdogan ziet in Rusland een betere partner dan in de EU. Vorig jaar kregen beide landen het aan de stok nadat een Russisch toestel uit de lucht werd geschoten in de buurt van Syrië. Sindsdien heeft Poetin sancties opgelegd aan Turkije, nu wil Erdogan de boel gladstrijken om sancties te laten verdwijnen.

Meer lezen over ?
Alle artikelen geladen. Overzicht →