Farage: '23 juni voortaan elk jaar een feestje'
Buitenland

Farage: '23 juni voortaan elk jaar een feestje'.

23 juni moet voortaan Onafhankelijkheidsdag worden en een nationale feestdag zijn. Dat feestelijke idee komt van UKIP-baas Nigel Farage.

Volgens Farage heeft zijn land zo snel mogelijk een 'Brexit-regering' nodig die het land uit de EU moet leiden. "Mijn gevoel is dat de minister-president hier boven had moeten staan. Hij heeft ervoor gekozen om dat niet te doen. Ik verwacht dat hij moet gaan. Ik denk dat we een Brexit-minister-president nodig hebben," sprak de Europarlementariër volgens Sky News.

"Het is een overwinning voor normale mensen, fatsoenlijke mensen. Het is een overwinning tegen de grote handelsbanken, tegen big business en tegen big politics", voegde de voormalig beurshandelaar daar aan toe. "De EU komt tekort, de EU is aan het sterven. Ik hoop dat we de eerste steen uit de muur hebben getikt."

Overigens kon niet iedereen de jubelspeech van Farage waarderen. Vooral zijn opmerking dat leave heeft gewonnen "zonder dat er een schot is gelost" werd niet unaniem als smaakvol beoordeeld.

 

 

Meer lezen over Brexit?
Alle artikelen geladen. Overzicht →