'Gezonde' roker dagvaardt tabaksindustrie
Binnenland

'Gezonde' roker dagvaardt tabaksindustrie.

De 25-jarige studente Charlotte Pelt heeft de tabaksindustrie voor de rechter gesleept. Ze kan naar eigen zeggen al tien jaar lang niet van de kankerstaafjes afblijven en dat is niet haar schuld. Nee, ze is bewust verslaafd gemaakt.

Ze begon tien jaar geleden met roken en het feit dat ze die eerste sigaret toch echt zelf heeft opgestoken doet niet ter zake: "Als je jong bent, ben je helemaal niet bezig met de gevolgen van wat je doet", zegt ze tegenover het AD. Nu is het kwaad al geschied: ze kan nooit meer stoppen.

En dus moet de industrie bloeden: volgens de student is dat namelijk precies wat 'ze' willen, jonge mensen die nieuwsgierig zijn verslaafd maken. Terwijl die industrie dondersgoed weet dat roken nou niet bepaald een gezonde hobby is.

De aangifte van de studente is uniek in Nederland omdat ze op dit moment niet lijdt aan longkanker of zoiets en dus nog 'gezond' is. Oh nee, eigenlijk niet dus want verslaving = ziekte. Haar aangifte komt bovenop de strafzaak die momenteel al op handen is vanwege de zogenaamde 'sjoemelsigaret'.

Alle artikelen geladen. Overzicht →