'3 op 5 tieners (bijna) verongelukt in verkeer, want verslaafd aan mobiel'

'3 op 5 tieners (bijna) verongelukt in verkeer, want verslaafd aan mobiel' 

12 januari 2023 - 10:25

Volgens verzekeraar Interpolis hebben de afgelopen twee jaar maar liefst drie op de vijf jongeren dusdanig veel last gehad van FOMO, dat ze ook op de fiets alleen maar op hun mobiel koekeloeren in plaats van op te letten in het verkeer en daardoor betrokken zijn geraakt bij een gevaarlijke verkeerssituatie of een verkeersongeval.

En dat is niet de bedoeling natuurlijk. Je kunt de mobiel ook best in je tas laten als je onderweg van a naar b bent, maar dat komt bij de jeugd van tegenwoordig niet op. En dus luidt de glasheldere verzekeraar in het AD de noodklok. De jeugdige fietser van vandaag is immers de automobilist van morgen.

Interpolis gaat tieners vanaf vandaag daarom vermoeien met het veelvuldig tonen van een reclame op Snapchat, Tiktok en Instagram, waarin een blond meisje langzaam doorfietst terwijl ze op haar telefoon kijkt en plots geschept wordt door een vrachtwagen.

Vervolgens is in de tv-clip te zien wat ze allemaal mist: op kamers gaan, dansen op een feest enz. enz., onder de klanken van "Later als ik groot ben’’, van singer-songwriter Danique. Zij mist dat want ligt dood op straat. En dat is niet alles: haar mobieltje heeft ook nog eens een kapot scherm verdorie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml