300 euro boete voor 'Verboden voor Joden'-poster
Binnenland

300 euro boete voor 'Verboden voor Joden'-poster.

Arthur Graaff hing in 2015 de ramen van de Totalitarian Art Gallery in Amsterdam vol met 'Verboden voor Joden'-posters, om te protesteren tegen de verkoop van het boek Mein Kampf door de galerij. Nu moet hij daarvoor een boete betalen. 

Het ophangen van de posters was een weldoordachte actie, gaf Graaff toe. Gisteren in de rechtszaak gaf de 68-jarige activist en woordvoerder van de bond van antifascistische verzetsstrijders (AFVN) al aan in hoger beroep te gaan, meldt AT5. "De bijkomende boete is slechts bijzaak. Maar als de rechters deze straf geven, gaan we in hoger beroep." Graaff en de AFVN gaf al eerder aan zich zorgen te maken over de ontwikkeling dat "steeds vaker en steeds meer nazi-attributen te koop worden aangeboden". 

Voor de verkoop van Mein Kampf verscheen Michiel van Eyk, eigenaar van de Totalitarian Art Gallery, al eens voor de rechter, maar hij werd niet veroordeeld. De AFVN was hier boos om, en besloot als reactie de pui van de Totalitarian Art Gallery vol te hangen met de A4'tjes, waar 'Verboden voor Joden, Moslims en Negers' op stond. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →