4 mei: 'Leerlingen geloven Holocaust niet meer'

4 mei: 'Leerlingen geloven Holocaust niet meer' 

04 mei 2022 - 10:31

Het is vandaag 4 mei en dus de dag waarop heel Nederland om 20.00 uur stil staat bij oorlogsslachtoffers, en in het bijzonder slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, en nog meer in het bijzonder die miljoenen slachtoffers van de verschrikkingen van de concentratiekampen als Auschwitz-Birkenau, Sobibór en Treblinka.  

Een stukje opvoeding dat wat ons betreft verplicht is voor iedere burger op deze aardkloot, maar wat blijkt? De jeugd van tegenwoordig gelooft er geen zak van. Ze schrijven in een werkstuk wel over die zes miljoen vermoorde joden, maar zeggen gewoon 'ik geloof het niet', of 'alle verschrikkelijke beelden van de Holocaust zijn door Israël gephotoshopt', laat Kai Pattipilohy - oprichter van Diversion, een organisatie die leraren helpt om moeilijke of gevoelige onderwerpen toch te behandelen in de klas - tegenover NPO Radio 1 weten.

Op zich is deze trieste trend al langer gaande, maar anno 2022 zijn het niet alleen maar uit bepaalde delen van de wereld gemigreerde kinderen maar ook kinderen die gewoon hier zijn opgegroeid van ouders die gewoon hier zijn opgegroeid, die gewoon geschiedenisles op school hebben gehad en dus beter zouden moeten weten.

Wij gaan na deze informatie even in een hoekje liggen huilen. Overigens, over informatie gesproken: wat wil je ook als jongeren tegenwoordig bij alles wat ze horen of zien eerst even op het ultrabetrouwbare kanaal YouTube gaat zoeken of die informatie wel klopt

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml