41-jarige man trouwt met elfjarig meisje, vindt dat heel normaal
Buitenland

41-jarige man trouwt met elfjarig meisje, vindt dat heel normaal.

"Ze wilde zelf mijn derde vrouw zijn", aldus de gelukkige bruidegom en imam Che Abdul Karim uit het Maleisische dorpje Kampung Lalang. Het elfjarige slachtoffer is één van de vriendinnetjes van de kinderen van zijn tweede vrouw.

Ondanks dat het huwelijk tot veel ophef heeft geleid in Maleisië, melden lokale media dat de ouders van de tiener toestemming zouden hebben gegeven voor het huwelijk. Sterker nog, vader en moeder zouden beiden aanwezig zijn geweest bij de huwelijksvoltrekking.

Als zelfs de moslimgemeenschap geschrokken zegt te zijn van dit huwelijk, dan is er iets goed mis. Ook zijn eerste en tweede vrouw zijn woedend, stellen dat ze een volwassen vrouw als derde echtgenoot nog hadden kunnen begrijpen en vragen een scheiding aan.

Ondanks alle ophef en ondanks het feit dat conform Maleisische regels een huwelijk wettelijk toegestaan is vanaf zestien jaar, maakt Karim zich nergens zorgen over: "Ik ben echt teleurgesteld over de kritiek en beschuldigingen, nadat ik met mijn derde vrouw ben getrouwd. Ik zal dan ook actie ondernemen om mijn naam te zuiveren."

Alle artikelen geladen. Overzicht →