44-jarige avondklokreller 15 maanden de bak in

44-jarige avondklokreller 15 maanden de bak in 

21 juni 2021 - 15:14

Het waren dus niet alleen maar jongeren die na de invoering van de avondklok massaal winkels vernielden en plunderden: de rechtbank heeft zojuist een 44-jarige man veroordeeld tot 15 maanden cel (waarvan zeven voorwaardelijk) en een boete van 7.700 euro voor zijn aandeel in de rellen die plaatsvonden in Den Bosch.

Nou snappen wij het van jongeren al niet, maar van een 44-jarige volwassen vent verwacht je al helemaal wat meer verstand. De beste man is dan ook in het verleden veelvuldig veroordeeld voor diefstal, bedreiging en vernieling en moet daarom van de rechtbank nu ook een gedragstraining volgen en bovendien krijgt hij een meldplicht bij de reclassering. Dat zal hem leren!

Op 25 januari trok een groep van enkele honderden mensen (waaronder dus de man) naar de binnenstad van Den Bosch om de frustraties van de avondklok te botvieren door vuurwerk af te steken, stenen te gooien en winkels van arme ondernemers te vernielen en plunderen. Dit gebeurde allemaal na oproepen op sociale media en ook daar heeft de man een aandeel in: hij verspreidde eerder op de dag via WhatsApp een 'opruiende afbeelding', aldus de rechtbank.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml