45.8 miljard euro

45.8 miljard euro 

23 januari 2021 - 13:15

Hij is coronamoe, onze minister-president. Hij wil ook zijn leven terug. Maar heus, we moeten nog even volhouden. Het vaccin is er, het einde is in zicht – maar we moeten nog even doorzetten. Samen. Even stond Mark Rutte naast ons. Hij was ons, voelde dezelfde pijn als wij, wilde hetzelfde als de rest van Nederland: terug naar normaal. Het is een briljante debattechniek. Geef de uitdager gelijk, haal de angel uit de discussie en sla toe als de bereidheid tot luisteren is toegeslagen. In de toekomst zullen talloze academici promoveren op de communicatietechniek van de MinPres in coronatijd, de blauwdruk om ons gedrag een richting op te krijgen die we per definitie niet willen.

Maatregelen die ingevoerd worden en de bevolking geld, tijd of vrijheid kosten, worden zelden teruggedraaid. Het kwartje van Kok is het klassieke voorbeeld, het afschaffen van het referendum meer recent. 2021 wordt nog een tandje erger en de vrijheid, de summer of love (serieus?!) laat nog even op zich wachten. Al was het alleen maar omdat het onzalige besluit is genomen om de tweede prik pas na zes weken te zetten. Dat is een treinramp die in volle vaart op ons afstormt: vaccins zullen niet leverbaar blijken of pas heel laat, waardoor die eerste prik aan effect verliest. Of erger: mensen die gevaccineerd zijn, sterven nog voordat ze de tweede prik krijgen want tja, dat is wat mensen van 90+ nou juist eerder doen dan jongeren: sterven. Sterker nog, veel mensen van 90+ willen juist sterven, omdat dit eenzame leven niet te doen is op die leeftijd. Op geen enkele leeftijd.

Naast coronamoe ben ik communicatie-, leugens-, wanbeleid-, debat-, waanzin- en mediamoe. Tegelijkertijd heb ik mateloze bewondering voor de coronamarketingmachine: volgens rekenkamer.nl staat de coronarekening inmiddels op 45.8 miljard euro.  Althans, dat is de begroting. 45.8 miljard euro. Dat geld lag blijkbaar ergens in een laatje en werd niet gebruikt om de zorg permanent op te schalen, het onderwijs permanent te verbeteren, de druk op Justitie permanent te verlagen of de woningnood op te lossen. Om nog maar te zwijgen over kankerpatiënten helpen, alzheimerpatiënten helpen, ALS-patiënten helpen, hartpatiënten helpen, verslavingspatiënten helpen.Had gekund, met 45.8 miljard euro. Maar is niet voor gekozen. En ja, er sterven mensen aan het coronavirus, maar dat is slechts een fractie van de besmette mensen. Zo erg is het niet om besmet te raken, de waanzin moet eens ophouden – voordat er nog eens 45 miljard euro wordt weggegooid in die bodemloze put die een handjevol mensen redt van de dood ten koste van de vrijheid van de massa.

Ondertussen sterven nog steeds meer mensen aan kanker of andere dodelijke ziektes die niet besmettelijk zijn. Het wordt tijd dat we leren leven met het bestaan van een besmettelijk virus, zoals we ook leven met het bestaan van dodelijke ongelukken, dodelijke verslavingen en al het andere dat gevaarlijk is. Politici hebben ons, de bevolking, meegekregen in de hysterie van microbiologen en artsen, die niet de basis van het probleem aanpakken maar de symptomen. We hadden met 45.8 miljard óók de bevolking kunnen overtuigen gezonder te leven, meer te bewegen, minder te eten, suiker en vet te laten staan en onze weerstand te verhogen. In plaats daarvan is 45.8 miljard euro ingezet om oude mensen in eenzaamheid te laten sterven, kinderen sociale interactie te onthouden, jongeren suïcidaal te maken, ouders wanhopig en gewelddadig te krijgen en de mentale staat van de bevolking tot een dieptepunt te krijgen. Met als kers op de taart iedereen die het beleid van de overheid in twijfel trekt, af te serveren als gekkie.

Dankzij iedereen die nog steeds gelooft dat de overheid het beste met ons voorheeft en óók coronamoe is, zitten we nu vast aan een avondklok. Zolang politici die bepalen wat wij doen, zelf geen cent inleveren en ook niet beperkt worden in hun sociale leven, kunnen ze prima coronamoe zijn. Ze zijn nog lang niet machtsmoe.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.