50PLUS: nieuw onderzoek naar rol Volkert v.d. Graaf bij moord milieuambtenaar

50PLUS: nieuw onderzoek naar rol Volkert v.d. Graaf bij moord milieuambtenaar 

05 oktober 2018 - 14:19

Fractievoorzitter van 50PLUS, Henk Krol, gaat de minister oproepen het onderzoek naar de moord op milieuambtenaar Chris van de Werken te heropenen. Dat kondigt hij vanavond aan in De Hofbar. De in 1996 gepleegde moord is nog altijd niet opgelost. Na de liquidatie van Pim Fortuyn werd Volkert van der Graaf meermaals speculatief in verband gebracht met de moord in Nunspeet. Tegenover Rutger Castricum laat Henk Krol weten met de verbeterde technieken van nu de zaak alsnog opnieuw te willen laten onderzoeken.

Onlangs sloot het OM een deal met Volkert van der Graaf waarin de moordenaar van Pim Fortuyn vrij is om te emigreren. Krol vindt dat onverteerbaar: “…ik merk dat dit mensen heel erg bezighoudt en dat heeft vooral te maken met de hooghartige houding van Volkert van der Graaf. Hij heeft nooit spijt betuigd. En volgens mij heeft hij voor zichzelf het idee dat hij de maatschappij een dienst heeft bewezen door deze politicus uit de weg te ruimen.”

50PLUS heeft Kamervragen gesteld over de financiële betrokkenheid van de staat bij Van der Graafs eventuele aanstaande verhuizing naar het buitenland. Daarbij voegt Krol nu ook de vragen over het onderzoek naar betrokkenheid bij de moord in 1996. “Er was sprake van het feit dat Van der Graaf wellicht ook de moord op een boswachter op zijn geweten had… De technieken zijn tegenwoordig enorm veel beter geworden. We kennen heel veel cold cases… Ik denk dat het verstandig zou zijn als we met de moderne technieken van nu eens zouden kijken of we die moord eindelijk ook eens een keer opgelost kunnen krijgen”, aldus Krol.

Kijk vanavond naar De Hofbar, 22:45 uur op NPO 2!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Meest bekeken
image/svg+xml
Binnenland
image/svg+xml