50Plus: vijf euro borg betalen op de wallen 

02 maart 2018 - 11:00

Ze zijn niet goed hoor, bij de 50Plus-partij van Henk Krol. Partijlid Metje Blaak, zelf voormalig prostituee, wenst dat iedereen die de rosse buurt wil betreden, een borgsom van vijf euro gaat betalen. Wanneer u daadwerkelijk seks met een prostituee heeft, krijgt u de vijf euro weer netjes terug. 

Maar hoe werkt dat dan? Een bonnetje vragen? In ieder geval vreest Blaak dat het met het huidige beleid over twintig jaar afgelopen is met de wallen.

Even tussendoor, lekker belangrijk. Tal van Europese steden hebben niet de beschikking over een hoerenbuurt en ook daar komen toeristen op af. Wanneer je als stad hoofdzakelijk bezocht wordt omdat je er prostituees achter ramen kunt zien en je jezelf legaal helemaal suf kunt blowen, moet je je misschien toch eens achter je oren krabben of dat wel het signaal is dat je als stad af wilt geven.

Moordende concurrentie

Terug naar het verhaal, prostituees verkiezen over het algemeen anonimiteit. Dat is in Amsterdam haast niet mogelijk. Trouwens ook een risico waar je mee moet dealen als je ervoor kiest open en bloot achter een raam gaan staan. Dat verhoogt de kans om gezien te worden nu eenmaal. Tel daar de moordende concurrentie van parenclubs en hobbyprostituees die vanuit huis werken bij op en voila, dat is voor de Amsterdamse raamdames geen leuk vooruitzicht.

Afijn, volgens Blaak is verhuizen naar een ander stadsdeel geen optie. "Het moet in de straatjes in de oude binnenstad. Dat is romantisch, mooi en historisch zo gegroeid." Door borg te vragen, "wordt het weer gezellig druk."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.