'53-jarige Georgiër' zwaait met mes op pont en sloopt de boel

'53-jarige Georgiër' zwaait met mes op pont en sloopt de boel 

16 augustus 2023 - 15:36

Vast erg verward, deze man. 'Een 53-jarige Georgiër zonder vaste woon- of verblijfplaats' is in de kraag gevat omdat hij het vanochtend vroeg nodig vond om op een pont in Amsterdam medereizigers te bedreigen met een mes en vernielingen aan te plegen op het schip.

De politie kreeg rond 05.30 uur een melding binnen van het incident. Op de pont, die reisde van de De Ruijterkade achter het centraal station naar de Buiksloterweg in Amsterdam-Noord, waren ongeveer twintig reizigers en twee schippers aanwezig.

Er ontstond extra onrust toen de pont was aangemeerd in Amsterdam-Noord maar de klep om van het schip af te gaan het niet deed. Daardoor konden opvarenden niet meteen weg. Uiteindelijk kozen reizigers ervoor om over de klep te klimmen om zo de pont te verlaten.

Ook agenten beklommen de klep om op de pont te komen. Daar wisten ze, onder bedreiging van een stroomstootwapen, de verdachte aan te houden. Onderzoek van openbaar vervoerder GVB heeft inmiddels uitgewezen dat kortsluiting, veroorzaakt door de vernielingen door de man, de oorzaak is geweest dat de klep het niet deed.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml