7 Feyenoord-fans vernederen mede-fan, want draagt broek FC Grunn

7 Feyenoord-fans vernederen mede-fan, want draagt broek FC Grunn 

16 november 2022 - 14:30

De politie heeft zeven Feyenoord-fans in de kraag gevat voor het vernederen van een mede-supporter uit Groningen tijdens de wedstrijd Feyenoord - Olympique Lyon. Door 'omstandigheden' had de man in kwestie bij zijn bezoek in de Kuip een sportbroek met het logo van FC Groningen aan, en dat is niet zo handig daarzo in Rotterdam.

Het slachtoffer, dat de wedstrijd bijwoonde met zijn 16-jarige broertje, had lang gespaard voor een kaartje. Beide jongens waren al jaren fan maar hadden zelden een wedstrijd in De Kuip kunnen bezoeken. Nu was het eindelijk zover, leuk! 

Het werd er één om nooit te vergeten. Ongeveer een halfuur na het begin van het duel kwamen zeven Feyenoordsupporters op de 21-jarige Groninger aflopen. Ze sloegen hem, scholden hem uit en duwden hem waardoor hij tussen de stoeltjes van de tribune viel. Een van de verdachten trok daarbij de sportbroek bij de man uit en nam die mee. "Het 16-jarige broertje voelde zich door dit alles enorm geïntimideerd", aldus de politie. Bij het verlaten van het voetbalstadion werd de Groninger weer uitgescholden en geduwd.

Hij deed aangifte, en in september en oktober werden uiteindelijk zeven verdachten van tussen de 22 en 39 jaar uit Rotterdam, Barendrecht, Oud Gastel, Krimpen aan den IJssel en Ouderkerk aan den IJssel aangehouden en gehoord. De politie laat weten dat het onderzoek naar wie wat precies deed nog in volle gang is. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml