'700 asielzoekers Ter Apel pitten buiten, deel personeel legt werk neer'

'700 asielzoekers Ter Apel pitten buiten, deel personeel legt werk neer' 

24 augustus 2022 - 10:45

Het wordt maar drukker en drukker bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. In afwachting van een hotelkamer in Albergen hebben afgelopen nacht ongeveer zevenhonderd mensen de nacht buiten doorgebracht. 

Dat meldt een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aan het ANP. De afgelopen nachten brachten ook al honderden mensen buiten de nacht buiten door bij het aanmeldcentrum, waar het al maanden (veel) te druk is. Komt allemaal omdat ze niet kunnen doorstromen naar een gratis woning, iets met een overhitte huizenmarkt.

Ondertussen heeft een deel van het personeel van het aanmeldcentrum in Ter Apel gisteren het werk neergelegd. Daartoe besloten ze om 15.00 uur uit onvrede met de werkomstandigheden, meldt RTV Noord. Volgens de omroep gaat om medewerkers van de afdeling die asielzoekers in het eerste stapje van het asielproces opvangen.

De woordvoerster van het COA kan dat niet bevestigen. Wel zegt ze dat bij het personeel de werkdruk als 'te hoog' wordt ervaren (joh). Ook zou er gisteravond iemand zijn aangehouden die illegaal in de opvang verbleef. Zowel COA als politie kunnen dat nog niet bevestigen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml