Update: Dodental aanslag Bagdad boven 200
Buitenland

Update: Dodental aanslag Bagdad boven 200.

Door twee bomaanslagen in Bagdad zijn vannacht zeker 75 mensen om het leven gekomen. Ten minste honderd anderen raakten gewond. De meeste doden vielen volgens politie en ziekenhuispersoneel in de drukke sjiitische wijk Karrada. Daar bracht een zelfmoordenaar een autobom tot ontploffing vlakbij een restaurant..

Karrada is een populair winkelgebied, waar veel mensen 's nachts komen om te eten tijdens ramadan. Op beelden is een enorme vuurzee te zien, die door de explosie is veroorzaakt. De aanslag vlak voor het einde van de heilige vastenmaand is opgeëist door de terreurorganisatie Islamitische Staat.

Een tweede bom ging af in de wijk al-Shaab in het noorden van de stad. Daar verloren zeker vijf omstanders het leven.

Update 18.13: Zeker 125 doden

De terreur gisteren in Bagdad heeft aan minstens 125 mensen het leven gekost, schrijft de BBC. Het aantal gewonden is inmiddels tot 150 opgelopen. De getroffen districten zouden overwegend door sjiieten worden bewoond. 

Update 11.14: Dodental boven de 200

Het aantal doden als gevolg van de bomaanslag in een drukke winkelwijk in Bagdad is opgelopen tot minstens 213. Meer dan driehonderd mensen raakten gewond, maakte het Iraakse ministerie van Volksgezondheid vandaag bekend.

Meer lezen over Islamitische Staat?
Alle artikelen geladen. Overzicht →