750 miljoen euro om Nederlandse burgers dwars te zitten

750 miljoen euro om Nederlandse burgers dwars te zitten 

16 juli 2022 - 11:00

Het kabinet tovert 750 miljoen euro uit de hoge hoed om de stikstofuitstoot versneld te verminderen. De ministerraad gaat het reces in met 750 miljoen extra lalageld om godbetert stikstofuitstoot te verminderen.

Niet om de door de Belastingdienst gedupeerde ouders te compenseren. Ook niet om er versneld voor te zorgen dat de ouders hun kinderen terugkrijgen. Of de kinderen hun ouders. Nee, daar is geen 750 miloen euro voor. Nee zeg. Gewoon geduld hebben, jullie. Het kabinet gebruikt geen 750 miljoen euro om de Noord-Groningers te compenseren voor hun woonschade, waar ze al decennia op wachten. En nog decennia op kunnen wachten. Word je sterk van. Ieder krijgt het leed dat ‘ie kan verdragen, je weet toch? Van een scheur in je huis ga je niet dood.

Ook gebruikt het kabinet die 750 miljoen euro niet om woningen te creëren en de woningnood op te lossen (het kan best, twee laagjes op alle sociale woningbouw plaatsen, gigantische panden splitsen en woningdelen toestaan – crisis minimaal gehalveerd). Nee, voorlopig mag iedereen die nog geboren moet worden achter aansluiten op een wachtlijst. Achter die Nederlanders die soms al twintig jaar op een woning wachten. Achter asielzoekers ook, die net komen kijken. Jammer joh, ongeboren baby, had je er maar in een bananenrepubliek uit moeten komen. Ook jouw probleem is geen 750 miljoen euro waard.

Wat wél 750 miljoen euro waard is, is het stikstofprobleem. Een door dit kabinet verzonnen probleem met een verzonnen oplossing, een variant op een vaccinatie voor een griep zeg maar. 750 miljoen euro om Nederlandse burgers dwars te zitten, burgers die zich identificeren als boeren. En ja, heus. Stikstof is een gigantisch probleem. Maar niet zo gigantisch als het kabinet ons wil doen geloven. Ze hebben in Qronatijd geleerd hoe ze ons moeten bespelen met onzin, en ze gaan er prima mee door.

Als stikstof namelijk écht een probleem zou zijn, zou het kabinet kiezen voor de oplossing die voor de hand ligt. Voor de oplossing waar elke dag slecht nieuws vandaan komt. Voor de oplossing waardoor ons land niet tot de bananenrepublieken zou behoren. Als het kabinet het “stikstofprobleem” zou willen oplossen, écht oplossen en écht een deuk in een pakje boter zou willen slaan, zou het kabinet Schiphol sluiten. Weg met de vervuilende vliegtuigen. Weg met de geluidsoverlast. Weg met de incompetente bestuurders. Weg met al die vierkante meters grond die nu niet voor woningbouw gebruikt worden maar voor het parkeren van stikstofvervuilers: vliegtuigen.

Maar nee. Niets van dat alles.

Het kabinet kiest ervoor om de burgers dwars te zitten. De boeren die ze in het normale leven toch al niet zien. Want in hun leven zijn boeren onnodig. Maar zo’n reces hé? Dat kom je niet door zonder in een vliegtuig te stappen. Vanaf Schiphol. En nee, we hebben het niet over stikstof hier. Nee. Nu even niet. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.