80-jarige probeert echtgenote te wurgen
Buitenland

80-jarige probeert echtgenote te wurgen.

Serious business in Belgiƫ. De 80-jarige Gust G. uit Vosselaar zit in de gevangenis omdat hij zijn 76-jarige vrouw Bien van het leven probeerde te beroven. En dat allemaal omdat Gust van mening is dat zijn partner te veel centjes van de bank haalt.

Afgelopen dinsdag ging het goed fout in huize G. In een verhitte discussie over euro's werd het Gust allemaal teveel, zo weet het Nieuwsblad. Hij pakte zijn echtgenote bij haar keel. Bien kon haar man echter wegduwen en sloeg per fiets op de vlucht. Toen zij bij een familielid arriveerde sloeg ze alarm: "Hij had al eerder gedreigd om mij om zeep te helpen als ik nog eens zo veel geld zou afhalen."

Volgens buren is het al langer hommeles tussen de twee: "Volgens Bien pestte Gust haar onophoudelijk. Zo draaide hij in de winter de verwarming uit en de uitnodiging voor een buurtbarbeque flikkerde hij zo in de prullenbak. Bien was echt heel erg bang voor Gust. Ze heeft zelfs verteld dat wanneer ze ging slapen, ze al meer dan een jaar de deur van haar slaapkamer op slot deed." Een andere buurvrouw zegt: "Dat Bien met geld smijt lijkt me sterk. Zij vond altijd dat haar man te gierig was."

Alle artikelen geladen. Overzicht →