'911, hoeveel poten heeft een octopus?'
Raar

'911, hoeveel poten heeft een octopus?'.

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken: je hebt een paar prangende vragen en weet niet aan wie je die moet stellen. De politie uit het Amerikaanse Rock Hill (South Carolina) arresteerde een man, die voor antwoorden zijn hoop had gevestigd op medewerkers van het alarmnummer 911.

De eerste keer dat John Dargan Barron (69) het alarmnummer belde, vroeg hij de medewerkers hoeveel poten een octopus had. Toen de politie bij hem thuis arriveerde, troffen ze een benevelde Barron aan en waarschuwden ze hem niet meer te bellen, tenzij het een noodgeval betrof. 

Broek uit
Dertig minuten later vroeg Barron zich echter af of er verschil zat tussen het Russische en Engelse alfabet en voelde hij zich opnieuw genoodzaakt 911 te raadplegen. Na een tweede bezoek van de politie aan zijn huis bleek hij dit keer geen broek te dragen. Agenten kleedden hem aan en plaatsten hem onder arrest. 

Barron wilde volgens de Amerikaanse website WKYC niet meewerken en was verbaal agressief. Hij werd aangeklaagd wegens overtreding van de 911-wet en verzet tegen de politie.

Alle artikelen geladen. Overzicht →