Aalsmeer: 'rot op met je Polenhotel' 

06 juli 2016 - 20:14

De gemeente Aalsmeer wil zo'n zeshonderd arbeidsmigranten op drie locaties stallen in hun plaatsje. Daar gaat heel Aalsmeer natuurlijk mee akkoord, heel Aalsmeer? Nee een klein straatje blijft moedig weerstand bieden. De dappere bewoners van de Molenvlietweg zien niets in een 'Polenhotel' in hun straat en tekenen protest aan bij de gemeente. 

"We worden nu geconfronteerd met plannen waardoor we onze rust, privacy en kwaliteit van wonen verliezen", zegt Marcel Bartels, die aangewezen is als de spreekbuis van de opstandelingen. Volgens RTV NH ziet Bartels vooral problemen in de grootschaligheid en het ontbreken van binding met de buurt van de vreemdelingen. Jonge mannen "gaan zich vervelen en rotzooi schoppen", denkt hij. 

Volgens wethouder Gertjan Verhoeven moeten de nieuwe woningen juist die rotzooi voorkomen: "In het verleden is er een situatie geweest, waarbij mensen in schuren of heel veel personen in een woonhuis werden opgehokt. Dit leidde soms tot brandgevaarlijke situatie en echt mensonterende omstandigheden. Daar moeten we juist van af."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.