Aan corona lijdende coronawappies in ziekenhuis: 'Corona bestaat niet!'

Aan corona lijdende coronawappies in ziekenhuis: 'Corona bestaat niet!' 

25 augustus 2021 - 10:10

Ja dit is ook een manier om de boel te ontkennen natuurlijk. Gewoon stug volhouden dat wat de hele wereld weet en wordt verteld door iemand die heel wat langer heeft gestudeerd dan jij, niet de waarheid spreekt want HET HEEFT OP FEESBOEK GESTAAN, of zoiets.

Uit een rondgang van het AD blijkt dat zeker vijftien ziekenhuizen in ons prachtige kikkerlandje momenteel worstelen met corona-ontkenners. Het werk van zorgverleners wordt door hen bemoeilijkt omdat zij soms verbaal geweld gebruiken en weigeren zich te laten testen.

"Van naasten die met ernstige coronaverschijnselen in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, krijgen wij soms te horen: ‘Zeg maar wat hij echt heeft, want corona bestaat niet’", aldus Unithoofd van de intensive care van Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) Tanja Hak. Dit gaat zelfs zo ver dat zelfs als je mensen omkeert op hun buik voor de beademing, zij blijven ontkennen. Goed(e) familielid/vriend ben je dan!

Opzich is de situatie eenvoudig: gewoon teggen iedereen die corona ontkent zeggen dat ze lekker thuis verder mogen creperen. Een oplossing is niet eenvoudig en leidt tot ongemakkelijke situaties: "Dat neemt niet weg dat iedereen die zorg nodig heeft ongeacht gedrag of de keuze om niet gevaccineerd te zijn, gewoon kan rekenen op hulp", zegt woordvoerder Wouter van der Horst van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml