Aanbieden betaalde Down-test mag

Aanbieden betaalde Down-test mag 

24 februari 2016 - 21:41
Het Amsterdamse Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) is niet in overtreding als het een NIP-test voor zwangere vrouwen regelt die daar zelf om vragen. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Met de test kunnen zij hun ongeboren kind op Down laten testen.
Wel riskeert het ziekenhuis een boete van maximaal 900.000 euro omdat de buisjes waarin het afgenomen bloed werd opgeslagen niet correct waren. Hoewel het OLGV de test niet actief aanbiedt, regelt het ziekenhuis deze wel voor alle vrouwen die daar zelf voor willen betalen. Officieel is in Nederland de test alleen beschikbaar voor vrouwen die een verhoogd risico hebben op een kind met Down, schrijft de Volkskrant. Het OLVG organiseert op woensdagmorgen voorlichtingsbijeenkomsten voor zwangere vrouwen die om de NIP-test hebben gevraagd. Als vrouwen daarna de test willen, neemt het OLVG bloed af dat vervolgens naar een testbedrijf in Antwerpen wordt vervoerd. De inspectie schrijft dat het OLVG zorgt "dat na de uitslag de nazorg is geregeld". Begin maart spreekt de Tweede Kamer over de NIP-test. Een meerderheid in de Tweede Kamer is geneigd de test in Nederland toe te laten, maar de CU en SGP zijn tegenstanders.
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie