Aangifte Kick Out Zwarte Piet om geweld demo Volendam

Aangifte Kick Out Zwarte Piet om geweld demo Volendam 

17 december 2021 - 14:50

Het is ook wel een beetje vragen om problemen hè, demonstreren tegen het uiterlijk van Zwarte Piet in een oer-Hollandsch dorp als Volendam?

Kick Out Zwarte Piet durfde het in elk geval aan om in het Palingdorp te demonstreren tegen zwarte Zwarte Piet. De Volendammers op hun beurt verwelkomden de demonstranten door onder meer eieren, vuurwerk, oliebollen en visafval te gooien. Daar doet de groep nu aangifte tegen. Verder is er ook aangifte gedaan van het verhinderen van een geoorloofde demonstratie door bedreiging met geweld, belediging en groepsbelediging, laat KOZP weten. 

De demonstratie was niet van tevoren aangekondigd en werd ook beëindigd door boa's en de politie, maar desondanks vinden ze bij KOZP dat hen onrecht is aangedaan: "Het recht op vreedzaam protest is vastgelegd in de Nederlandse grondwet en een niet-aangemeld protest is nog steeds een geoorloofd protest. Het is dan extra pijnlijk wanneer blijkt dat de burgemeester en de politie van Volendam hiervan niet op de hoogte zijn en ons protest achteraf als 'illegaal protest' typeren", aldus KOZP-woordvoerder Jerry Afriyie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml