Aangifte tegen scheids die mishandeld is
Sport

Aangifte tegen scheids die mishandeld is.

De Haagse Multiculturele Club (HMC) gaat aangifte doen tegen een scheidsrechter in elkaar geslagen is. Hij zou namelijk de profeet Mohammed beledigd hebben.

De scheidsrechter van dienst had tijdens de wedstrijd bij Graaf Willem II-VAC uit Wassenaar namelijk het woord 'kanker' gehoord, waarop hij de speler van HMC waarvan hij dacht dat die het woord uit had gesproken een rode kaart gaf. Na afloop kwam de speler zeggen dat hij toch echt niet dat woord in de mond had genomen. De scheidsrechter zei daarop dat het dan 'waarschijnlijk jullie profeet is geweest die gescholden had'.

Toen waren de spreekwoordelijke rapen gaar. Twee mannen zouden de scheidsrechter hebben aangevallen. Er zijn ook twee mannen inmiddels opgepakt, waaronder de speler die rood kreeg. Maar volgens Mammar El Jabli - een bestuurslid van HMC - zijn dat niet de twee die gewelddadig waren.

Volgens El Jabli is het bovendien ook een beetje de eigen schuld van de scheidsrechter. "Het kan echt niet door de beugel, nogmaals ik praat mishandeling niet goed, maar de scheids zat ook echt fout", zegt de bestuurslid tegenover Omroep West.

Alle artikelen geladen. Overzicht →