Aangifte tegen Spoedtest.nl, maar gelukkig kunt u elders terecht

Aangifte tegen Spoedtest.nl, maar gelukkig kunt u elders terecht 

16 november 2021 - 13:17

Mensen die niet zijn gevaccineerd en zich moeten laten testen om iets leuks te kunnen doen, kunnen daarvoor niet meer terecht bij Spoedtest.nl. Het bedrijf is afgesloten van de systemen achter de app CoronaCheck, nadat het ministerie van Volksgezondheid aangifte heeft gedaan.

u weten we natuurlijk inmiddels allemaal dat dit systeem sowieso zo lek is als een mandje. Maar, nog belangrijker: hoe moet het dan verder? Volgens Stichting Open Nederland - de organisatie achter de toegangstesten - hoeft u niet te treuren: "Er is echt voldoende capaciteit om aan de huidige vraag te voldoen, maar misschien wordt de reistijd van mensen iets langer."

Spoedtest.nl: 'Vertrouwen in goede afloop'

Spoedtest.nl bevestigt dat er aangifte is gedaan maar geeft verder geen informatie: "Wij weten op dit moment alleen dat er een onderzoek loopt. Wij hebben het volle vertrouwen in een goede afloop van dit onderzoek", laat het bedrijf weten.

De aangifte is gedaan omdat het ministerie sterke vermoedens heeft dat "er ten onrechte vaccinatiebewijzen zijn afgegeven", zegt demissionair minister Hugo de Jonge. "Ze maakten vaccinatiebewijzen aan, dat hoort een testaanbieder niet te doen. Dat is een van de redenen dat ze in beeld kwamen." Het ministerie heeft een team dat "dagelijks monitort hoe het gaat met het afgeven van QR-codes en verdachte patronen signaleert".

De Jonge benadrukt dat ook de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) onderzoek doet. "Sommige mensen gebruiken hun BIG-registratie om fraude te plegen. Dat kan natuurlijk helemaal niet, dan ben je niet bezig met de volksgezondheid. Daarom moet het ook tuchtrechtelijk kunnen worden aangepakt."

Spoedtest.nl is zoals u misschien weet één van de grotere testaanbieders van Nederland, met meer dan honderd testlocaties. Zo zijn er negen testplekken in Amsterdam, drie in Rotterdam, vijf in Den Haag en drie in Utrecht.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml