Aanmelden kan nog: nacht voor de vluchteling 

22 mei 2018 - 11:59

Ja! Het jaarlijkse 'kijk mij eens deugen'-evenement alias de Nacht van de Vluchteling staat weer voor de deur. Op 17 juni is het zover, duizenden wereldverbeteraars in spé gaan een poging doen alle ellende die vluchtelingen wereldwijd ervaren in veertig kilometer op te lossen. Een soort Glazen Huis light.

Minpuntje is dan weer dat het geld dat met de voettocht wordt ingezameld voor vluchtelingen in de hele wereld is. Terwijl we in Nederland duizenden vluchtelingen hebben die niet eens een Playstation 4 bezitten en jarenlang van een bijstandsuitkering rond moeten komen.

Gelukkig is er ene Art Rooijakkers (die moesten we even Googelen). Art schijnt BN'er te zijn maar belangrijker nog: gevorderd in wereldverbeteren. Heeft dit ook ruimschoots bewezen is daarom opgeworpen als ambassadeur van het toneelstuk.

Art moet de laatste schaapjes over de dam slepen en doet dit met volledige overgave, al zit er wel een maximum aan het aantal lopers. Vreemd, want wil men nu geld zien of niet? In Rotterdam en Nijmegen past u er al niet meer bij, maar in Amsterdam en Utrecht is nog plek zat. Aantal deelnemers tot op heden: meer dan 4.500. Ingezamelde directiebonus voor CEO's van goede doelen: 600.000 euro.

Dat kan dus financieel een stuk beter, afgelopen jaar maakte de lopers sponsoren ruim anderhalf miljoen euro afhandig. U bent superenthousiast geraakt en wil wereldbeteraar Art (ook betrokken bij Giro 555) verbeteren in zijn wereldverbeteraar-poging?

Meldt u dan nu aan als geldweggever of als loopjongen. Vergeet niet om tijdens de tocht zoveel mogelijk deugende selfies te maken. Een volle telefoonbatterij plus powerbank zijn zeer zeker onmisbaar. 

Zo, wij gaan even Heal the World van wijlen Michael Jackson over de redactie heenknallen. Toepasselijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie