'Aanpak arbeidsdiscriminatie niet goed genoeg' 

12 december 2018 - 13:59

Moe worden we ervan, die College voor de Rechten van de Mens-bemoeials en hun gezeik en/of gedram over discriminatie op de arbeidsmarkt. Want waarom moet een werkgever verplicht een Mohammed, Kees of Jun-Jie aannemen als hij dat helemaal niet wil? 

Het College interesseert dat niets en wil koste wat het kost voor werkgevers bepalen wie zij aan hun bedrijf moeten toevoegen. Derhalve vinden zij dat het kabinet steken laat vallen wat betreft de aanpak van arbeidsdiscriminatie.

Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken wil bedrijven verplichten om beleid te creëren dat discriminatie van sollicitanten voorkomt. De bedoeling is dat de Inspectie SZW zijn tanden in het monitoren hiervan zet, en waar nodig zelfs boetes gaat uitdelen aan werkgevers die toch zelf willen bepalen wie zij aannemen. 

Voor Voorzitter Adriana van Dooijeweert van het College is dat echter niet goed genoeg: "Wat we nu zien is wéér een plan met allemaal voornemens zonder dat deze zijn verbonden aan een doelstelling of aan een methode om deze doelstelling te meten."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie