Aanslag met busje bij Londense moskee
Buitenland

Aanslag met busje bij Londense moskee.

In Londen is vanochtend een bestelbus op een menigte moslims ingereden. Tien moslims, die na hun ramadangebed de moskee uit kwamen gelopen, raakten gewond. 

Vlak na de aanrijding probeerde de verantwoordelijke op de vlucht te slaan. Enkele omstanders wisten dit gelukkig te voorkomen. "Hij riep: 'Ik wil moslims doden'", aldus ooggetuige Abdul Rahman volgens de BBC. "Ik sloeg hem in zijn maag en werkte hem met een paar andere jongens tegen de grond, totdat de politie kwam." De 48-jarige verdachte is meegenomen naar het politiebureau. 

De Londense burgemeester spreekt van een terreurdaad. "Net als de verschrikkelijke aanslagen in Manchaster, Westminster en London Brigde is dit een aanval op onze gedeelde waarden van tolerantie, vrijheid en respect", zo sprak hij. Inmiddels zijn er extra agenten gestuurd naar buurten waar veel mensen meedoen aan de ramadan. 

Update 10:53 uur: de man die om het leven zou zijn gekomen, kreeg al voor de aanslag plaatsvond eerste hulp op een stoep nabij het plaats delict. Het is dus nog te vroeg om te kunnen concluderen dat zijn dood verband houdt met de aanslag, aldus de Telegraaf.

Alle artikelen geladen. Overzicht →