Aanslag Nice: ook veel moslims omgekomen
Buitenland

Aanslag Nice: ook veel moslims omgekomen.

Bij de vreselijke aanslag in Nice zijn gisterenavond ook moslims omgekomen. 

De 31-jarige Tunesier Mohammed Bouhlel reed in een witte vrachtwagen in op een menigte op de drukke Promenade des Anglais. Bij de aanslag zijn zo’n 84 mensen om het leven gekomen. Onder de slachtoffers zouden ook veel moslims zitten.

De Iraanse journaliste Maryam Violet was aanwezig bij het bloedbad. In The Guardian zegt ze het volgende: 'Er waren veel moslimslachtoffers. Ik kon het zien aan de hoofddoeken die de vrouwen droegen en het Arabisch dat gesproken werd. Een familie verloor een moeder en zij werd sjahied (iemand binnen de islam die op de weg van God overlijdt) genoemd'. 

Moslims reageren 

De Franse Moslimraad noemt de gruweldaad 'een barbaarse aanval'. In een verklaring zeg de Raad dat Frankrijk wederom getroffen is door een terroristische aanslag van groot formaat. 'Bewust werd er toegeslagen op een nationale feestdag waarop vrijheid, gelijkheid en broederschap gevierd werden.'

De organisatie roept moslims in Frankrijk op om aanstaande vrijdag tijdens het vrijdagsgebed de slachtoffers van de aanslag te herdenken, aldus The Independent. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →