Aanslag op Amerikaanse moslims verijdeld
Buitenland

Aanslag op Amerikaanse moslims verijdeld.

De politie van de Amerikaanse stad Kansas City heeft een aanslag voorkomen op een appartementencomplex waar voornamelijk Somalische moslims wonen. Drie mannen zijn aangehouden op verdenking van het beramen van een aanslag met een massavernietigingswapen.

Eén van de woningen van de immigranten zou worden gebruikt als moskee, en was daarom het voornaamste doelwit aldus CBS News.

De drie verdachten, in leeftijd variërend van 47 tot 49 jaar, zouden lid zijn van de extreemrechtse militie Crusaders (Kruisvaarders) en sterk gekant tegen de overheid, immigratie en moslims. Ze werden gedurende acht maanden in de gaten gehouden door de autoriteiten.

Manifest

Tijdens die acht maanden hielden de drie terroristen zich onder andere bezig met het verzamelen van wapens en surveilleren van de omgeving. Ook schreven ze een manifest, dat na de aanslag geopenbaard had moeten worden.

Het plan van de militieleden was om met explosieven volgeladen voertuigen bij de vier hoeken van het gebouw te plaatsen. De aanslag stond gepland voor de dag na de Amerikaanse presidentsverkiezingen, begin november.

Het drietal kan veroordeeld worden tot een levenslange gevangenisstraf voor het plannen van de aanslag.

Alle artikelen geladen. Overzicht →