Aanslagen gepleegd op moskee en congrescentrum in Dresden
Buitenland

Aanslagen gepleegd op moskee en congrescentrum in Dresden.

In Dresden zijn gisteravond een moskee een internationaal congrescentrum het doel geworden van twee aanslagen. De twee explosieven veroorzaakten vooral schade en er raakte zover nu bekend niemand gewond.

De eerste explosie in de Oost-Duitse stad vond plaats even voor 22:00 uur, weet Die Deutsche Welle. Die was gericht op de moskee, waar op dat moment de imam samen met zijn vrouw en twee kinderen aanwezig waren. Een half uur later explodeerde het tweede explosief. Dat was bij het congrescentrum, het nabijgelegen Martim Hotel moest worden geëvacueerd. 

Er wordt een verband gelegd met de viering van de Dag van de Duitse Eenheid. Het is aanstaande maandag 26 jaar geleden dat Oost- en West-Duitsland samengingen. Hoewel niemand de aanslagen heeft opgeëist gaat de politie uit van "xenofobe motieven". Wat daarbij meespeelt is dat even daarvoor er een mars was van de anti-islammers van Pegida. Pegida-voorman Lutz Bachmann wuifde de beschuldigingen direct weg en vond die conclusie voortvloeien uit lui politiewerk. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →