Aanslagpleger Britse metro (18) schuldig aan poging tot moord 

16 maart 2018 - 14:16

De 18-jarige jongeman uit Irak die verantwoordelijk was voor de ontploffing in de Londense metro vlakbij station Parsons Green in september vorig jaar, is schuldig aan poging tot moord. Volgende week krijgt meneer zijn straf te horen.

Deze man - ene Ahmed Hassan - maakte de bom zelf en verstopte die in een boodschappentas. Om de bom te laten afgaan gebruikte hij een kookwekker. Hij wilde de bom tijdens de spits laten ontploffen want dan is het verreweg het drukst en zou hij de meeste slachtoffers maken, meldt The Guardian.

Gelukkig faalde hij keihard hierin en vielen er geen doden, wel raakten ongeveer dertig mensen gewond door een steekvlam.

U vraagt zich misschien af hoe deze man het Verenigd Koninkrijk is binnengekomen? Nou, simpel. Via Istanboel, Parijs en Calais. Met een zielig verhaal dat hij was gevlucht na te zijn ontvoerd door IS. Allemaal verzonnen, blijkt achteraf. Hij hoopte zo sneller een verblijfsvergunning te krijgen.

Nu bent u natuurlijk daarnaast en vooral benieuwd waarom deze man het in zijn hersens haalde om een aanslag te plegen. Was het wraak, of misschien een opdracht van IS? Nee, de reden was naar eigen zeggen om 'aandacht' te krijgen, want hij voelde zich verveeld, depressief en verward. Nou dat is gelukt in elk geval... 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie