'Aantal nieuwe statushouders in NL ruim gehalveerd' 

19 april 2018 - 13:29

Het  aantal nieuwe asielzoekers dat een 'status' krijgt in ons land en zo graag een bijdrage levert aan het omwerpen van het sociale zekerheidssysteem is het afgelopen halfjaar ten opzichte van 2016 ruim gehalveerd.

Nederland heeft vorig jaar 9.090 mensen asiel of een andere beschermde status toegekend en dat is een groot verschil met de 22.000 in 2016. De top-drie van vorig jaar bestaat uit Syriërs (2.915), Eritreeërs (1.550) en Iraniërs (860), blijkt uit cijfers die gepubliceerd zijn door Eurostat.

Vandaar ook dat nog niet zo lang geleden het nieuws naar buiten kwam dat dit jaar liefst elf (van de 62) asielzoekerscentra de deuren gaan sluiten. Werpt de vluchtelingendeal met Turkije toch zijn vruchten af, daar steeds minder gelukzoekers Europa binnen trekken? Al werden er ook 9.115 verzoeken afwezen, maar asielzoekers komen natuurlijk ook niet allemaal via Turkije binnen.

Daling van bijna 25 procent in rest van Europese Unie

Ook in de overige EU-lidstaten neemt het aantal statushouders af. In totaal werden 538.000 asielzoekers tot statushouder verklaart, een daling van bijna een kwart.

Nederland staat op EU-lijst negende. Vorig jaar nam ons land nog een zesde plek in. Oost- en Centraal-Europese landen staan onderaan de ranglijst. Maar zoals bekend laten zij niet automatisch hun oren hangen naar Brussel want trekken hun eigen plan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie