Aantrekkelijk: abonnement op pleepapier
Binnenland

Aantrekkelijk: abonnement op pleepapier.

Wat in de Verenigde Staten al een tijdje heel normaal is, begint nu ook in Nederland zijn intrede te doen. Het afsluiten van abonnementen op bijvoorbeeld wc-rollen, zeewier, sokken, ondergoed en tal van andere producten. Het is immers 2016, voor uw informatie.

Volgens Timo Zuidgeest van Subscription Factory is het "booming business." Zuidgeest adviseert bedrijven hoe zij van eenmalige klanten abonneehouders kunnen maken, zo weet de NOS. Hij zegt: "Dit is voor bedrijven natuurlijk mooi, aangezien het een vaste inkomensstroom oplevert." Een goed voorbeeld is Unilever. Zij betaalden vorige week een miljard euro voor een bedrijf met scheermesjesabonnementen.

Opletten

Let wel goed op, beste consument. Hoe meer abonnementen, hoe hoger de vaste lasten worden. Laat u dus niet zo snel verleiden tot abonnementen op wattenstaafjes en chocoladerepen. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat u eindigt met een kast vol producten waar u op een gegeven moment veel te veel van heeft. En da's mooi, maar de betaling loopt natuurlijk gewoon door. Volgens Zuidgeest worden de abonnementen het meest gebruikt door mensen tussen de 35 en 45 jaar. Zuidgeest: "Die mensen zijn druk met werk en hebben behoefte aan een stukje ontzorging."

Alle artikelen geladen. Overzicht →