'Aanvullende polis verdwijnt, levert niks op' 

05 december 2017 - 10:55

Ja hoor: het gros van u lapt jarenlang veel en veel te veel aan zorgverzekeraars en toch beurt men niet voldoende. Bijvoorbeeld op de aanvullende zorgpolis. Die zal dan ook op termijn verdwijnen waardoor de zorg die daaronder valt onbetaalbaar dreigt te worden.

Dat is de conclusie na een analyse van De Nederlandsche Bank. Nog altijd hoesten braaf vier van de vijf verzekerden naast het geld voor hun basisverzekering ook een aanvullende verzekering op, desondanks zijn sommige polissen nu al verlieslatend voor verzekeraars. En als iets verliesgevend is dan stop je ermee: door de dekking ervan te verkleinen of een andere medische selectie toe te passen.

DNB dringt bij de branche aan op een kritisch onderzoek naar manieren om het bedrijfsmodel van de verzekeraars toekomst gerichter te maken. Anders kan het zomaar eens zo zijn dat binnenkort de gewone burger alleen nog maar een basisverzekering kan afsluiten en jarenlang op water en brood moet leven wanneer er een keertje iets aan de hand is wat niet onder die dekking valt (bijna alles dus).

VGZ: DNB praat kletskoek

Zorgverzekeraar VGZ laat in een reactie aan het ANP weten dat het zich totaal niet herkend in de analyse van de DNB: "Dat mensen zich aanvullend verzekeren daar is niks mis mee. Dat is voor ons ook helemaal niet verlieslatend", aldus een woordvoerder. Naar eigen zeggen zal VGZ nog wel een keertje contact opnemen met de DNB over hoe ze in vredesnaam tot deze 'conclusie' zijn gekomen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie