Aardbeving? Gewoon lekker voetballen, joh!

Aardbeving? Gewoon lekker voetballen, joh! 

11 september 2023 - 13:24

Voetbal gaat altijd door. Zo werd er vrolijk Champions League gespeeld toen vandaag 22 jaar geleden de hele wereld stilstond na de aanslagen op de Twin Towers. En ook na de aardbeving in Marokko moet de bal natuurlijk in beweging blijven.

Ondanks de enorme ravage in Marrakesh en meer dan tweeduizend doden besloot de Afrikaanse voetbalbond dat het een goed idee was om kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup in het rampgebied toch gewoon doorgang te laten vinden.

Gambia moest zijn wedstrijd tegen Congo daar spelen omdat het in eigen land niet over een stadion beschikt dat aan de veiligheidseisen voldeed.

De bondscoaches hadden erop aangedrongen om het duel uit te stellen, nadat beide selecties vanwege de aardbevingen de nacht zelfs op straat hadden doorgebracht. Maar dit alles bij elkaar woog voor de voetbalfederatie niet zwaar genoeg om dan maar op een later moment te gaan voetballen.

Overigens kreeg Marokko wel uitstel voor zijn wedstrijd. Toch een warm gebaar van een kille instantie als de Confederation Africaine de Football, niet?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml