Aardbeving Turkije: Bijna 9.500 doden, NL's reddingsteam redt 7 man

Aardbeving Turkije: Bijna 9.500 doden, NL's reddingsteam redt 7 man 

08 februari 2023 - 10:16

De zware aardbeving in Turkije heeft inmiddels bijna 9.500 mensen het leven gekost: 6.957 uit Turkije en 2.530 uit Syrië. Door de bevingen zijn ook tienduizenden gewonden gevallen. Turkije meldt meer dan 38.000 gewonden, in Syrië zouden er ongeveer 4.600 gewonden zijn.

Een groot drama dus. En dan klamp je je maar vast aan alle vorm van hoop dat er is. Zo haalde het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR in Turkije afgelopen nacht zeven mensen levend onder het puin vandaan.

"In de loop van de nacht hebben de reddingsploegen elkaar afgelost. Er is de hele nacht doorgezocht en ook nu zijn we in het gebied aan het werk", aldus een zegsman van USAR tegen het ANP. Hij zegt dat zijn team op straat veel waardering krijgt van de lokale bevolking. Volgens hem ervaren ze "veel steun en troost".

Op social media en op de eigen website heeft USAR beelden getoond van reddingsacties, waarop onder meer te zien is dat een vrouw ondersteund door twee reddingswerkers uit een ingestort pand wordt gehaald. Bekijk hieronder (toen er nog sprake was van zes mensen die gered waren):

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml