Aartsbisschop: '2x trouwen = 0x neuken'
Buitenland

Aartsbisschop: '2x trouwen = 0x neuken'.

Mensen die hun tweede tocht in het huwelijksbootje varen moeten hun handjes keurig boven de dekens houden en leven gelijk "een broer en zus". 

Dat stelt de aartsbisschop van Philadelphia (VS) Charles Chaput in reactie op de verzoenende woorden van paus Franciscus. In nieuwe levensrichtlijnen voor priesters behandelt Chaput ook lustige collega's met meer gevoelens voor de worst dan het broodje. Deze lieden zouden zichzelf in toom moeten houden door veelvuldige boetedoening, aldus The Guardian

Volgens de prominente paap vormen mensen in een "actieve, openlijke homoseksuele relatie, hoe oprecht ook, een serieuze tegenbelijdenis van het katholieke geloof, welke alleen maar morele verwarring kan verzorgen in de gemeenschap". 

De rebelse paus Franciscus riep eerder dit jaar op tot meer coulance voor katho's die een "modern gezinsleven" leiden. Hiermee richtte hij zich tot gescheiden en homoseksuele Roomsen. De kerk heeft het niet op homo's en doet buitengewoon moeilijk over hen bij wij de eeuwige trouw minder eeuwig bleek.

Alle artikelen geladen. Overzicht →