Abdeslam kletst er lekker op los
Buitenland

Abdeslam kletst er lekker op los.

Om te voorkomen dat plofmongool Salah Abdeslam zijn medegevangenen vergiftigt met zijn lijpe ideeën, zit 'ie in een isolement. Desondanks is het de chronische mafklapper gelukt om met anderen te praten.

Gevangenis Fleury-Merogis heeft het er maar druk mee, want "elke keer dat hij (Abdeslam, red.) probeerde om een gesprek met een buur te voeren, hoe kort ook, werd die persoon onmiddellijk naar een andere gevangenis overgeplaatst", vertelt de Franse minister van Justitie Jean-Jacques Urvoas in het politieke praatprogramma "Le Grand Rendez-vous".

Noem ons gek en pessimistisch, maar die aanpak kan ook wel eens een averechts effect hebben: door alle gesprekspartners van Abdeslam in andere gevangenissen te plaatsen, kunnen de gifsappen van het Parijse haatbrein zich juist razendsnel verspreiden. 

Volgens de minister van Justitie is 't nog niet zo eenvoudig om Abdeslam te laten zwijgen. Alle directe buurcellen van Appie zijn volgens De Morgen leeg, maar als de terrorist zijn haatscheur flink opentrekt, is 'ie voor andere gevangenen gewoon hoorbaar. Wel staat Abdeslam nog steeds 24 uur per dag onder cameratoezicht. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →