Abdeslam-faalhaas nu antiterreurbaas
Buitenland

Abdeslam-faalhaas nu antiterreurbaas.

Johan Geentjens, de Belgische adjunct-korpschef die een rapport over de gebroerders Abdeslam in een la liet liggen, heeft een nieuwe baan: directeur bij de centrale dienst terrorisme van de Belgische federale politie.

Omdat de toenmalige adjunct zijn bedenkingen had bij de betrouwbaarheid van de bron besloot hij niets te doen met de informatie over de toen voortvluchtige Salah Abdeslam. De politiediensten zijn verplicht alle informatie over terrorisme in te voeren in de nationale gegevensbank, zelfs als de informatie onbetrouwbaar is. Geentjens standplaats Mechelen besloot als enige plaats in het land zijn eigen regels erop na te houden, zo weet Knack. De adjunct wilde de informatie liever eerst even met zijn korpschef bespreken en liet de informatie over de Super Terror bros. maandenlang beschimmelen in een la.

Geentjens zelf vindt trouwens niet dat hem iets te verwijten valt. "Als alle procedures achter de rug zijn, zal blijken dat korpschef Bogaerts en ik correct hebben gewerkt en geen fouten hebben gemaakt," betoogt hij in de dodebomenversie van HLN. "Wij zullen ons verdedigen en dan zal alles hopelijk snel duidelijk worden."

Alle artikelen geladen. Overzicht →