'Abdeslam rookte wiet en at McDonalds'
Buitenland

'Abdeslam rookte wiet en at McDonalds'.

Een 17-jarige student heeft in een interview met de Franse zender BFMTV gezegd dat hij oppersneuneus Salah Abdeslam vlak na de Parijse aanslagen tegenkwam en met hem sprak.

Abdeslam zou in de nacht van 13 november 2015 zijn toevlucht hebben gezocht in een appartementencomplex in Châtillon, net buiten de Franse hoofdstad. De onontplofte terrorist "had een zak met een menu van McDonald's bij zich en zocht een rustige plek om te eten en te rusten", aldus de student. Abdeslam voegde zich bij de groep jongens in het trappenhuis en rookte wiet met hen.

'Abdeslam bleef koelbloedig'

Hij vertelde hen dat hij ging trouwen, dat hij bij een trammaatschappij werkte en dat hij op familiebezoek in de buurt was, maar door dienders staande was gehouden. Toen iets later de berichten over de aanslagen binnenkwamen op de telefoons van de jongens, toonde Abdeslam volgens de student geen emotie. "Hij was niet opgewonden, hij was niet onthutst, gewoon nieuwsgierig". 

Bomgordel nog om

Vermoedelijk had Abdeslam zijn bomgordel nog om terwijl hij in het trappenhuis hamburgers in zijn mik stopte. "Zijn jas was opgeblazen en hij zag er vreemd uit", aldus de student volgens VTM Nieuws.

Alle artikelen geladen. Overzicht →