Upd: 20 jaar cel geëist tegen terrorist Abdeslam  

05 februari 2018 - 15:57

Is dat nou niet fijn? Bent u maandenlang Europa’s meest gezochte terrorist omdat u mee heeft gewerkt aan gruwelijke misdaden en wordt u opgepakt, weet u dat er hier in het westen iets is als 'recht om te zwijgen' en u dus geen verklaring hoeft af te leggen.

Terrorist Salah Abdeslam weet er alles van. Vandaag is in Brussel een rechtszaak tegen hem en mede-terreurverdachte Sofien Ayari begonnen, waar Abdeslam tot ieders verrassing gewoon bij aanwezig is. Een verklaring van hem hoeft u echter voorlopig niet te verwachten. 

"Mijn stilzwijgen – een recht dat ik heb – maakt van mij geen schuldige of crimineel. Er zijn duidelijke en tastbare bewijzen. Ik zou willen dat men zich daarop baseert en niet toegeeft aan publieke druk. Als dat is wat jullie van plan zijn, sta dan je plaats af aan de media", zou hij gezegd hebben.

De enige nog levende terrorist van Parijs is dan ook niet bang voor de rechtszaak, waar hij overigens niet terecht staat voor de terreuraanslagen in de Franse hoofdstad, maar voor verboden vuurwapenbezit en 'poging tot moord op politieagenten in een terroristische context' in Vorst.

Abdeslam heeft namelijk iemand die hij kan vertrouwen: "Veroordeel mij, doe met mij wat jullie willen, ik vertrouw op Allah."

Meneer weigerde verder om op te staan voor de 'aardse' rechters van de Brusselse rechtbank, dat vandaag meer weg heeft van een fort met binnen en buiten 250 politiemensen, scherpschutters op het dak en erboven een helikopter. 

Update 15.57 uur:

Zwijgen of niet. De Belgische justitie heeft 20 jaar cel geëist tegen Salah Abdeslam vanwege de schietpartij in Vorst, drie dagen voor zijn arrestatie. Tegen de tweede terreurverdachte in het proces, Sofien Ayari, werd ook 20 jaar cel geëist.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie