Abdeslam wil niet meer naar zijn proces 

06 februari 2018 - 14:25

Salah Abdeslam heeft er alweer genoeg van. Welgeteld één dag was hij aanwezig bij zijn proces in Brussel. Nu heeft meneer laten weten dat hij voortaan niet meer komt.

En dus gaat het proces overmorgen verder zonder hem. Dat wordt officieel bevestigd door rechtbankvoorzitter Luc Hennart. Abdeslam's advocaat Sven Mary wil hierover geen reactie kwijt, meldt Het Laatste Nieuws. Vandaag is overigens een fijne dag voor Abdeslam, hij krijgt zijn familie op bezoek in de gevangenis in het Franse Lille, mogelijk kunnen zij hem nog ompraten.

Het is trouwens niet zo dat we door zijn afwezigheid veel zullen missen. Tijdens de enige dag waarop de nog enige levende terrorist van de aanslagen in Parijs zijn gezicht in de rechtbank liet zien, zweeg hij als het graf. Het enige wat uit zijn mond naar buiten kwam was dat hij "niet bang is" en "vertrouwt op Allah".

Tegen hem is een celstraf van 20 jaar geëist voor zijn aandeel in de schietpartij met de Belgische politie bij Vorst, drie dagen voor zijn arrestatie. Het moment waarop hij zich voor de aanslagen in Parijs moet verantwoorden, komt pas later.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie