ABN Amro tegen 15.000 klanten: U moet oprotten
Buitenland

ABN Amro tegen 15.000 klanten: U moet oprotten.

ABN Amro zegt vaarwel tegen maar liefst 15.000 particuliere klanten. Dit zijn allemaal mensen die buiten Europa wonen maar hun bankzaken nog altijd bij de Nederlandse bank regelen. In een kwart van de gevallen gaat het om mensen die nog altijd de Nederlandse nationaliteit bezitten.

De meeste mensen die de dupe zullen worden van deze 'ontslagronde' werden klant bij ABN toen het nog een veel grotere internationale bank was. De stap past onder meer in de strategie van het financiële bedrijf om "op het vlak van consumentenbankieren vooral een Nederlandse en Europese bank te willen zijn". Dat meldt De Telegraaf.

Volgens het FD zullen de mensen in kwestie eind november een brief krijgen waarin hen vriendelijk verzocht wordt op te rotten. Ze krijgen zes maanden de tijd om een nieuwe bank te zoeken. "Het wordt steeds complexer en kost steeds meer energie om aan alle regels te voldoen. Dat betekent dat deze groep klanten voor ons steeds meer risico met zich meebrengt en extra kosten. Dat past niet in onze strategie, aangezien wij juist een bank met een gematigd risicoprofiel willen zijn", aldus ABN.

Vreemd genoeg maakt ABN nog altijd winst op de 15.000 mensen, zij het maar net.

Alle artikelen geladen. Overzicht →