Abou Jahjah richt politieke partij Be.one op 

07 februari 2018 - 16:18

De op zijn zachtst gezegd omstreden Belgisch-Libanese publicist Dyab Abou Jahjah gaat het politieke spectrum van onze zuiderburen aanvullen met zijn eigen nieuwe politieke partij.

Abou Jahjah heeft de partij de naam Be.one gegeven, zo is vandaag bekendgemaakt op een persconferentie in Brussel. Hoe toepasselijk, want deze man is het toonbeeld van saamhorigheid en eenwording.

De voormalig voorzitter van de Arabisch Europese Liga, die opkomt voor de belangen van Arabische immigranten, vond in het verleden onder andere dat het Palestijnse verzet tegen Israël 'met alle noodzakelijke middelen' goed is. Nadat hij dit op Facebook had geplaatst werd hij weggestuurd als columnist van de Belgische krant De Standaard.

Ook is deze man bekend van het boek Pleidooi voor radicalisering, uitgegeven door De Bezige Bij, die hij vorig jaar onder andere in de Haagse Schilderswijk probeerde te slijten. Echt een enorme aanvulling voor de politiek deze man, dus.

In eerste instantie gaat Abou Jahjah meedoen aan de Brusselse gemeenteraadsverkiezingen, maar meneer heeft hogere ambities:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie