Acht jaar cel voor doodsteken asielzoeker
Binnenland

Acht jaar cel voor doodsteken asielzoeker.

Twee asielzoekers die het met elkaar aan de stok krijgen, t'is weleens vaker gebeurd. Begin mei vorig jaar mondde een ruzie tussen twee nieuwkomers uit in een steekpartij: een 35-jarige Marokkaan, zelf asielzoeker, stak een 18-jarige Eritrese man dood voor de deur van een opvanglocatie voor vluchtelingen in Utrecht.

De twee kemphanen kregen in het gebouw woorden met elkaar. Eenmaal buiten zocht de Marokkaan opnieuw de confrontatie en stak de tiener diep in zijn rug. Tegenover de rechtbank verklaarde hij trouwens "met een mes in zijn handen in een andere wereld te raken."

Met het steekwapen nog in het slachtoffer besloot de man het op een rennen te zetten. Hij vluchtte zelfs helemaal naar het buitenland. Al dan niet gedwongen, keerde de man op gegeven moment toch weer terug.

Vreemd, verdachte = vriendelijke man

In het vonnis lezen we dat de verdediging van de Marokkaan beweert dat hij "juist een hele vriendelijke man is", die ondanks dat hij al vijftien jaar in Nederland resideert nog nooit met politie en/of justitie in aanraking is geweest.

Huh, 15 jaar in Nederland en nog steeds in een asielzoekerscentrum? Vonnisdoorspittend lezen we dat hij wel bezig was met een vreemdelingenprocedure tot het verkrijgen van een verblijfsvergunning. De advocaat is van mening dat een veroordeling dit proces negatief beïnvloed. Kunnen ze eigenlijk niet zo goed gebruiken, weet u.

Bovenstaande argumenten ten spijt oordeelde de rechtbank dat de verdachte, die overigens weinig berouw toonde, toch minder vriendelijk is als men ons wil laten doen geloven. De komende acht jaar mag hij in ieder geval in Nederland resideren, op kosten van 250 euro per dag. Opgehoest door u.

Alle artikelen geladen. Overzicht →