Acht jaar en tbs voor doodslag Jesse
Binnenland

Acht jaar en tbs voor doodslag Jesse.

Rhowan P. en Desiree G. gaan acht jaar de bak in voor de moord op Jesse van Wieren. Daarnaast wordt het tweetal dwangverpleging opgelegd. Jesse van Wieren werd al een week vermist voordat hij in zijn woning werd gevonden. Jesse zou neergestoken zijn na een ruzie en is mogelijk zelfs levend begraven.

Het is nog steeds niet helemaal duidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld. Het lijkt niet in het belang van de verdachte te zijn geweest om daar duidelijkheid over te geven. "G. probeerde haar verklaring passend te maken. Haar verklaring wordt buiten beschouwing gelaten", aldus de rechtbank.

In de uitspraak van rechtbank wordt de situatie als volgt beschreven: "Desiree G. heeft het mes aangereikt aan Rhowan P., terwijl hij al geweld had gebruikt. Van Wieren kon geen kant meer op. Desiree G. was zich ervan bewust dat Rhowan P. het mes kon gebruiken om Van Wieren te doden. ... Rhowan P. zat bovenop Van Wieren toen hij het mes kreeg aangereikt. Door sneden in zijn hals en bloedverlies is Van Wieren overleden."

In de strafmaat heeft heeft niet alleen de kans op herhaling meegespeeld, maar ook hoe er met het lijk van Jesse werd omgesprongen, aldus RTV Noord.

Alle artikelen geladen. Overzicht →