Update: iedereen vrij, behalve Ismail
Binnenland

Update: iedereen vrij, behalve Ismail.

Alle negen mannen die gisteren in de wijk Poelenburg in Zaandam zijn aangehouden zijn inmiddels weer vrijgelaten, behalve Ismail Ilgun (19). De oppervlogger is volgens familie en bekenden door de politie meegenomen, weet het AD

Gisterenavond en vannacht werden er acht mannen opgepakt. Het zou gaan om mannen in de leeftijd tussen 19 en 28 jaar en een man van 54. Vanochtend werd Ismail Igun opgepakt. 

De tuigvlogger werd opgepakt is aangehouden vanwege verdenking van opruiing. De woning van de relvlogger is onderzocht en hier werden onder meer digitale gegevensdragers in beslag genomen. 

Daarnaast is de politie bezig om voor een 23-jarige man uit Zaandam een artikel 130-procedure te starten. "Op beelden op Youtube is gevaarlijk en asociaal rijgedrag te zien. Zijn rijbewijs zal mogelijk ongeldig worden verklaard door het Centraal Bureau Rijbewijzen", meldt de politie volgens het Noordhollands Dagblad

Ook zal de politie filmbeelden bekijken en zo strafbare gedragingen in het verkeer spotten. Zoals het trekken van wheelies, rijden zonder helm en/of gordel, telefoon vasthouden tijdens het rijden en rijden in geslotenverklaringen. 

Het is al tijden onrustig in de wijk. Hoewel het daar naar waarschijnlijk mee te maken heeft wil de politie toch niet zeggen waarom de mannen zijn opgepakt, meldt ANP. Al tijden zorgen Turkse jongeren voor overlast bij een supermarkt. Ze draaien harde muziek en intimideren politie, personeel en klanten. Gisterenavond liet de gemeente Zaanstad al weten de camerabeveiliging op te voeren. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →