Politie: 'Acht Roemenen, 80 bekeuringen' 

28 maart 2017 - 11:12

De politie Amsterdam hield afgelopen vrijdag een actie op Station Sloterdijk tegen rondreizende bedelaars uit Roemenië. Ze hebben acht bedelaars aangehouden en wisten 80 bekeuringen uit te schrijven. 

Op Facebook verklaart de politie: "Dit is het station waar bedelaars hun 'bedelrit' richting Centraal Station of juist richting Schiphol starten. We willen iedereen nogmaals adviseren deze (vaak Roemeense) bedelaars die deel uitmaken van internationale bendes, geen geld te geven." Ze doen volgens de politie diverse steden in Europa aan. Nadat ze een paar keer in contact komen met de politie reizen ze verder naar een andere stad.

"Ze hebben meer geld dan u en wij bij elkaar en zijn allesbehalve zielig." Hoe de agent weet hoeveel geld u en ik samen hebben, of hoeveel geld de Roemeen heeft is ons nog niet geheel duidelijk. De round up van actie: acht bedelaars, 80 bekeuringen, 5.700 euro aan belastinggeld en één aanhouding voor het opentrappen van een OV-poortje. Waar de Roemenen hun Tienertoer voortzetten is nog niet bekend.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie