'Achternaam van Paul Witteman = Racistisch'
Binnenland

'Achternaam van Paul Witteman = Racistisch'.

Etnisch profileren, racisme, segregatie, DENK en Sylvia Simons. Het zijn allemaal woorden die ons heden ten dage bekend in de oren klinken. Ook VARA-presentator Paul Witteman heeft last van het Sylvana-syndroom.

Dat schrijven onze vrinden van de Mediacourant. Zo zou de achternaam van Paultje voor het nodige tumult zorgen onder Sylvana-enthousiastelingen. "Omdat ik Witteman heet, ben ik de laatste tijd het mikpunt van flauwe grappen die een verband leggen tussen mijn naam en racisme. Sinds het Zwarte Pieten-debat heeft het epidemische trekjes gekregen", aldus Witteman. 

Één ding wil de beste man duidelijk maken aan de grappenmakers: "Ik ben opgegroeid zonder discriminatie op huidskleur." Zelf is de presentator opgegroeid in het Noord-Hollandse Bloemendaal tussen blankelingen. Zo waren er volgens hem twee kampen in zijn thuishaven: de welgestelde kindjes en de minder welgestelde kindjes. Deze financiële tweestrijd weerhield de koters er echter niet van om samen te spelen. "Langzaam maar zeker werd het vooroordeel aan beide kanten gesloopt, we speelden samen in een voetbalteam (geen hockey!) en debatteerden in een daartoe opgerichte club."

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →